Bland havsstormar, pringleslunch och känslan av att lite komma hem

Koh Samet. En paradisö på många sätt. Rent, vita mjölsandstränder, god mat och eldshower. Ledsamt bara att just vi lyckas pricka in värsta stormen under vår korta semester där. På torsdagen hann vi ligga och sova på stranden, uppleva den vita mjölkänslan mellan tårna och bada i det blå havet. På fredagen badade kidsen på fm i stora vågor. Det resulterade i en uppskrapad mage och en näsblod. Därefter blev det röd flagg. Det konstigaste av allt var att vi inte hade någon blåst. Ingen alls. Det var bara havet som stormat. När vi vaknade på lördagen var stränderna borta. Vi hyrde moppe och åkte runt hela ön. På em hittade vi en, Ao Phrao, där havet var så pass stilla att det gick och bada. Men det blå, rena vattnet syntes inte till. Stormen hade dragit med sig havets skit in till stranden. Där kämpade massor med thailändare frenetiskt för att försöka göra stränderna rena igen och vattnet badvänligt. Återigen så ledsamt att se vad vi människor gör med våra hav.

Men vi har haft en fantastisk minisemester. Det bästa av allt var sällskapet. På fredagen dök Linda och hennes syster m familj upp. Att tillsammans äta mat, titta på eldshower, sitta i sittpuff vid stranden, dricka drinkar och snacka är semester nog. Då är bad och mjölvita stränder inte så noga.

Idag gick vi upp 7.30 för att ta oss vidare från Koh Samet till Hua Hin. Vårt första mission var att ta oss med speedboat till fastlandet. Där lärde vi oss regel nr 1: Köp aldrig en tur och returbiljett på fastlandet. Innan vi fick tag på den båten som kört oss ut och skulle ta oss tillbaka!!! Inte blev det billigare för oss heller. Vi blev snarare lurade på pengar. Tillslut kom vi över iallafall där en taxi väntade på oss som tog oss till färjan mellan Pattaya - Hua Hin. Väl framme vid färjeterminalen var vi rejält sugna på lunch. Jag lovade kidsen mat på båten. Vi hade läst att de hade försäljning där. Och det hade dom. Absolut. Dagens lunch blev en kit kat och pringles. Pheeew.

När vi väl klev av båten i Hua Hin så kändes det lite som att komma hem. När vi dessutom fick i oss mat på vår favvorestaurang så kändes det som om vi är redo. Att njuta av vår vistelse här.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ett steg närmare

Kärlek

Det finns alltid något att fira