Livets berg- och dalbana

Jag vet inte. Vad det är som gör att livet envisas med att ständigt vara en berg- och dalbana. Att det alltid ska vara liiite nedför. Förra året var det bla visumet. Det tog 4 vänder till Göteborg innan visumet blev i sin ordning. Den här gången hade jag stenkoll. På allt. Fixat och trixat in i minsta detalj. Då...
Ja visst, då skadar jag knät. 4 veckor innan avfärd. Inte alls så bekymrad över det, utan tänkte mest att liten tid på kryckor sen är allt som vanligt. Ända tills jag igår träffade ortopeden som krasade alla såna tankar.
"Operation. På en gång. Du behöver nog skjuta på din Thailandsresa."
Nehej du tänkte jag envis som jag är. Fick mirakulöst nog dom att fixa en tid till mig morgonen efter. Med en knäspecialist som turligt nog arbetade just denna dag. Menisken skulle fixas till lite. Om 2 veckor skulle jag kunna röra mig fritt igen. Jag kunde inte fatta vilken tur jag hade. Sååå tacksam.

Väl i väntrummet nästa dag så blev alla där inropade utom jag. Tiden gick och jag fick en inte lika bra känsla. Tillslut kom läkaren, knäspecialisten, som började med att säga "Det här ser inte så bra ut." Tro mig. Det är ingen bra feeling när just dom orden kommer från en läkare.
Operation underbemannade, fanns ev inte tid för mig idag, kanske imorgon. Annars efter nyår.
"Men jag har hört att du ska till Thailand 20/1" sa hon och rynkade pannan. Rynkan blev nååågot djupare när jag berättade att det visst var 2/1 jag flög.
"Du kommer kanske behöva skjuta på den... Jag kommer att behöva sy ihop menisken och då måste du ha stålskena på och vara stilla i 6 veckor så det får läka ordentligt."
Ridå ner. Nattsvart. Nehej du tänkte jag och började prata andra alternativ. Vilka tom jag insåg inte var till min fördel. Sååå det var bara sitta ner och vänta, låta experterna göra jobbet och lösa problemen efterhand.

Jag kom tillslut in på operation och efter att ha sovit gott och vaknat upp så upptäcker jag ett ben utan stålskena. Befarade det värsta. Att hon tvingats ta bort hela menisken iallafall.
"Ledsen att jag skrämde upp dig i onödan. Jag tog bort den skadade delen. Den som sitter kvar ser oväntat bra ut och sitter på ett bra ställe så du kommer nog inte märka av det så mycket. Du kan åka till Thailand i lugn och ro. Om 2 veckor bör du kunna röra dig obehindrat igen."

Som sagt. Det är tur att berg och dalbanorna även har vägar uppåt. Bara 13 dagar kvar.

från sjukhussängen                                                      lite mysigare hemma :) God Jul alla


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ett steg närmare

Kärlek

Det finns alltid något att fira